ŚWIĄTECZNY WARSZTAT KULINARNY
Niecodzienne wydarzenie odbyło się w przytułkowej piwnicy w czwartek 13 grudnia.
Tego dnia odwiedziła nas grupa młodzieży z Technikum Budownictwa i Architektury nr 1 im. prof. Zdzisława Mączeńskiego w Warszawie oraz z Liceum Ogólnokształcącego im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Warszawie, celem spędzenia z pensjonariuszami w niecodzienny sposób kilku godzin.
Pomysł to Międzypokoleniowe Warsztaty Kulinarne !!!!!!
Grupie kulinarnych studentów szefował znany z niecodziennych potraw mistrz kucharski – Kuba Korczak. Wspólne gotowanie pozwoliło młodzieży poznać mieszkańców Przytułku i ich potrzeby. Było wspaniale i smacznie. Świąteczne potrawy, które powstały podczas wspólnego gotowania, zostały zdegustowane przez wszystkich mieszkańców Domu.
Największym powodzeniem cieszyły się pierogi ze znakomitym kwaśno – słodkim nadzieniem, o którego recepturę poprosiła nasza szefowa kuchni!!!! Pyszne były także śledź na słodko i kolorowe pierniczki.
W imieniu mieszkańców Przytułku serdecznie dziękujemy!!!!
Młodzieży i Paniom nauczycielkom za pomysł i fantastyczną realizację. Dyrekcji Szkół za środki finansowe na produktu spożywcze. Szczególne podziękowania ślemy Szefowi Jakubowi Korczakowi i Pani asystentce, dzięki którym wspólne przedsięwzięcie było możliwe do zrealizowania i poznaliśmy fajne świąteczne przepisy.