ŚWIĄTECZNY WARSZTAT KULINARNY

Niecodzienne wydarzenie odbyło się w  przytułkowej piwnicy  w czwartek 13 grudnia.

Tego dnia odwiedziła nas grupa młodzieży z Technikum Budownictwa i Architektury nr 1 im. prof. Zdzisława Mączeńskiego w Warszawie oraz z Liceum Ogólnokształcącego im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Warszawie, celem spędzenia z pensjonariuszami w niecodzienny sposób kilku godzin.

Pomysł to Międzypokoleniowe Warsztaty Kulinarne !!!!!!

Grupie kulinarnych studentów szefował znany z niecodziennych potraw mistrz kucharski – Kuba Korczak.  Wspólne gotowanie pozwoliło młodzieży poznać mieszkańców Przytułku i ich potrzeby. Było wspaniale i smacznie. Świąteczne potrawy, które powstały podczas wspólnego gotowania, zostały zdegustowane przez wszystkich mieszkańców Domu.

Największym powodzeniem cieszyły się pierogi ze znakomitym kwaśno – słodkim nadzieniem, o którego recepturę poprosiła nasza szefowa kuchni!!!! Pyszne były także śledź na słodko i kolorowe pierniczki.

W imieniu mieszkańców Przytułku serdecznie dziękujemy!!!!

Młodzieży i Paniom nauczycielkom za  pomysł i fantastyczną realizację.  Dyrekcji Szkół za środki finansowe na produktu spożywcze. Szczególne podziękowania ślemy Szefowi Jakubowi Korczakowi i Pani asystentce, dzięki którym wspólne przedsięwzięcie było możliwe do zrealizowania i poznaliśmy fajne świąteczne przepisy.

CLOSE
CLOSE
Wielkość czcionki
Kontrast